tiistai 1. syyskuuta 2015

Syyskausi käyntiin hallituksen kokouksella

Kokouspaikka Pauligin huvila kesäisen vehreyden ympäröimänä


Helteiden alkaessa loppui hallituksen kesäloma. Kesäloman lopettajaisia vietettiin hallituksen kokouksen merkeissä 8.8.2015.

Vaikka hallitus on viettänyt kesälomaa, niin toimintaa Maan ystävissä on riittänyt kesälläkin. Fennovoima on pitänyt ydintyövoimaryhmän ja muut hanketta vastustavat kiireisenä. Tekemistä riittää myös syyskaudella niin Fennovoiman kuin järjestön hallinnonkin suhteen. Tärkeimpänä tehtävänä on ensi vuoden talousarvion ja toimintakertomuksen valmistelu sekä tietenkin Syysväentapaaminen. Ulkoministeriön ja ympäristöministeriön tukien leikkaukset vaikuttavat myös Maan ystäviin ja edessä voi olla isojakin muutoksia järjestön toimintaan. Ulkoministeriön tiedotteen kansalaisjärjestöjen tukien leikkauksista voit käydä lukemassa Ulkoministeriön kotisivuilta (http://formin.finland.fi/public/default.aspxcontentid=329271&nodeid=15145&contentlan=1&culture=fi-FI) ja Ympäristöministeriön puolelta tietoa tulevista leikkauksista odotellaan vielä.

Elo-syyskuussa on tarkoitus järjestää jäsenistölle mahdollisuuksia vaikuttaa tulevan vuoden suunnitteluun. Erilaisten skenaarioiden kautta lähdetään hahmottamaan järjestön toimintavuotta 2016 sekä tulevaa muutenkin. Tarkoituksena on kartoittaa, mihin suuntaan järjestöä halutaan viedä ja millaista toimintaa tiukentuvat resurssit mahdollistavat. Olkaahan kuulolla ja osallistukaa suunnitteluun muodossa tai toisessa! Myös innokkaita varainhankinnan suunnittelijoita ja toteuttajia tarvitaan, joten jos sinulta löytyy ideoita niin ole yhteydessä hallitukseen (hallitus@maanystavat.fi).


Pauligin huvilan takapiha


Tulevan syksyn suunnittelun lisäksi käsiteltiin kokouksessa muitakin asioita. Aikapankkityöryhmä lähtee selvittämään sitä, miten aikapankkia voitaisiin hyödyntää Maan ystävien toiminnassa. Lisäksi päätettiin järjestönä allekirjoittaa vetoomus Euroopan patenttisopimuksen muuttamiseksi. Vetoomuksen voi allekirjoittaa myös yksityishenkilönä täällä: https://no-patents-on-seeds.org/en/recent-activities/no-patents-plants-and-animals. Kesäajan tauolla ollut nettisivujen uudistus jatkuu taas ja tietenkin toiminta- ja paikallisryhmät suuntaavat omalla toiminnallaan kohti syksyä. 

Seuraava hallituksen kokous pidetäänkin sitten syyskuussa. Nautitaan vielä kesän lämmöstä ja auringosta ennen syksyn pimeneviä iltoja.


Maisa Anttila
Hallituksen jäsen 


 Hallituslaisia ruuanlaittopuuhissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti