torstai 18. kesäkuuta 2015

Terveisiä opetusmateriaalin ääreltä

Mistä kännykässäsi oleva metalli on peräisin? Minkälaisia sosiaalisia ja ekologisia seurauksia kaivostoiminnalla on Kongossa, Indonesiassa tai El Salvadorissa? Kenen vastuulla on Talvivaaran ongelmien ratkaiseminen? Miten rohkaista nuoria ajattelemaan kriittisesti? Enhän nyt vain vahvista stereotyyppistä kuvaa globaalista Etelästä?

Tällaisia kysymyksiä olen pyöritellyt viime päiviinä, sillä olemme tekemässä opetusmateriaalia Maan ystävien seuraavaan globaalikasvatushanketta varten. Materiaalin pitäisi olla valmis syys-lokakuussa Oulussa ja Helsingissä järjestettävissä kouluvierailijakoulutuksissa.

Jännittää jo, ketä pääsen syksyllä kouluttamaan. Ehkä sinäkin olet siellä? Koulutuksessa käydään läpi sopivassa suhteessa teoriaa ja käytäntöä; globaalin kaivosteollisuuden taustaa ja kouluvierailun suunnittelua. Jos olet kiinnostunut, seuraa Maan ystävien viestintää tai ota yhteyttä hankkeen koordinaattoriin (annikiviranta(at)maanystavat.fi). Kouluvierailut ajoittuvat välille loka-maaliskuu, ja voit tehdä niitä oman ehtimisesi mukaan.

Vapaaehtoisten lisäksi järjestämme koulutuksia myös opettajille ja muille ammattikasvattajille eri puolella Suomea. Näistäkin voi kysyä allekirjoittaneelta.

Mutta, ennen syksyn koitoksia, muistakaa rauhoittua ja viettää kesää! Toivottavasti nähdään koulutuksissa!

Anni Kiviranta
kirjoittaja koordinoi Maan ystävien Meidän kaikkien kaivokset -globaalikasvatushanketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti