torstai 25. kesäkuuta 2015

Tunnelmia PyhäjoeltaMaan ystävien tiimoilta on tullut koluttua tovi. Osittain myös kouluvierailijana FGITS-projektin tiimoilta. Olin mukana, osallisena Parempaa virtaa-leirillä noin viisi päivää ja sitä myöten vahvistukseni Maan ystävien toimintaan on positiivinen. Leiri oli hyvin järjestetty ja siitä kiitokset leirin vastaaville. Toiminta oli asianmukaista, ja se mikä ei ollut niin, on ihan jokaisen ihmisen valittavissa oleva asia. Hanhiniemen luonto Pyhäjoella on kaunista, ja on surullista aina nähdä kaatuneita puita ison hankkeen tieltä. Tunnustelleena asiaa leirin jälkeen kohtaa aina saman kysymyksen; eli siis sen mikä olisi parempi vaihtoehto? Jos voisin itse päättää ydinvoimasta energiaratkaisuna, voisin sanoa, että ydinenergian rakentamisen loppuminen, uusien aurinkokennojen rakentaminen ja uusiutuvien luonnonvarojen mukaanotto olisi kestävän kehityksen mukaista. Maapallon varat loppuvat, ja voi hyvinkin toivoa, että ne mittapuut eivät ole kestämättömät.

Heli Parkkonen, biologian opiskelija, kandidaatti


1 kommentti:

  1. Anonyymi27.8.15

    Jokaisesta asiasta pitää löytää jotain hyvää. Niin tästäkin. Ja hyvää on se että kaikkien puhumat aurinkopaneelit ovat ajankohtaisempia kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Ja sen seurauksena maan ystävät voisivat aloittaa niiden maahantuonnin ja jälleenmyynnin halukkaille.

    Kiinalainen yhtiö: RDM-solar (http://www.rdmsolar.com/about/) valmistaa 320W paneleja joiden hinta on 103e/kpl. Ainoa ongelma on vain siinä että niitä pitää tilata vähintään kontillinen, joka tarkoittaa 488kpl:ta. Mutta suuremman tilaajamäärän avulla siihen päästään helposti. Normaali talous tarvitsee seitsemän paneelia.

    Niin että, ei muuta kuin listat esille ja tilauksia vastaanottamaan. Ei voimaloita sen jälkeen käynnistetä jos niiden myymän energian tarve putoaa 15% lasketusta. Niistä tulee monumentteja.

    VastaaPoista